Banebrytende amerikansk lov kaster lys over milliarder i betalinger fra olje- og gruveselskaper

imageI går kveld stemte Kongressen i USA for omveltende finansielle reformer som inkluderer en banebrytende bestemmelse om at olje- gass- og gruveselskaper registrert hos U.S. Securities and Exchange Commission må offentliggjøre hvor mye de betaler til utenlandske regjeringer og til den amerikanske regjering.

Det forventes at “Dodd-Frank Wall Street Reform” og “Consumer Protection Act” signeres av President Obama neste uke og at den nye loven vil gi borgere i ressursrike land tilgang til essensiell informasjon som kan benyttes til å holde regjeringer ansvarlige og sikre at naturressurser kommer alle, heller enn et utvalgt fåtall, til gode.

Den nye loven er en stor suksess for Publish What You Pay, en global koalisjon som består av 600 utviklings-, miljø-, trosbaserte og menneskerettighetsorganisasjoner fra over 50 land.

“Vi berømmer USA for å ha tatt dette modige skrittet”, uttaler Radhika Sarin, internasjonal koordinator for Publish What You Pay. “Nå må vi få se lignende handling fra andre land, inkludert Storbritannia, Tyskland, Canada og Australia.”

 

Mediakontakt:
Joseph Williams
PWYP Information and Advocacy Officer
+44 7775 751 170
jwilliams@publishwhatyoupay.org

 

Les mer:
Pressemelding fra PWYP US
Q&A: U.S. Financial Reform and Transparency in Oil, Gas and Mining (Revenue Watch Institute)