Kunnskapssenter

Søk i PWYP Norges interaktive database som inneholder rapporter og forskning, filmer, politikkforslag, debattinnlegg og mye annet. For å utvide eller smale inn søket ditt kan du sortere etter datoer, regioner, temaer og andre kategorier til venstre. Du kan også prøve fritekstsøket.
Corporate Akeover. Exxon Coup. Undo law fighting bribery and corruption. Foto: PWYP USA og CIEL  Republikanerne prioriterer å omgjøre en åpenhetslov som er gjennomført i over tretti land i verden.
Frian Aarsnes er forfatter av rapporten Beskyttelse mot derivatmisbruk. Foto: PWYP Norge  Dette vil konferansen "Financial Transparency, Risks and Regulation" forsøke å besvare. PWYP Norge holder foredrag.
EU kommisjonen mener at Apple i praksis har fått statsstøtte fra Irland gjennom to skatteavtaler i 1991 og i 2007. Foto: Richard Parmiter - CC BY-NC-ND 2.0/Flick  Europakommisjonen har beordret Apple til å betale 13 milliarder euro i skatt til Irland. Det tilsvarer 120 milliarder norske kroner. Dette skal dekke manglende skattebetalinger for perioden 2003-2014.
-That is political crap. There is no truth behind it. Apple pays every tax dollar we owe, sa Tim Cook i et intervju til 60 minutes på CBS. Skjermdump: cbsnews.com  ”Politisk dritt”, kaller Apples leder, Tim Cook, oppfatningen av at Apple unngår skatt.
Jack Gerard, leder i American Petroleum Institute (API). Foto: Energy.gov Over hele verden er borgere som arbeider for demokrati og åpenhet skuffet over at oljelobbyistene har lykkes i å forsinke åpenhetsloven med mer enn 4 år.
Chevron er den amerikanske oljegiganten som står bak Australias største flytende naturgass prosjekt. Foto Discott [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons Det ser ut til å bli en varm sommer for Chevron i Australia.
Cayman Island er en av skatteparadisene som Washington DC har skrevet opp på sin liste. Foto: Daniel Dietrich (CC) Alle selskaper som er registrert i Washington DC må nå oppgi hvilken inntekt de har i skatteparadiser. Deretter må de skatte av det.
Her skriver president Barack Obama under Dodd-Frank-loven i 2010. Foto: Det Hvite Hus Republikanerne ønsker å gjøre endringer i Dodd-Frank-loven. President Barack Obama har varslet at han kommer til å legge ned veto.
BP er en av selskapene som har bidratt med finansiering til forskningen. Foto futureatlas CC BY 2.0 American Petroleum Institute (API) betaler forskere for å bevise at tilfeller av kreft hos barn ikke har sammenheng med oljeselskapenes drift. Det viser dokumenter som Center for Public Integrity (CPI) har fått tilgang til.
Ali Idrissa fra Publish What You Pay Nigeria er en av deltagerne som er bekreftet til debatten i dag. Foto: Eliane Baumgartner, SWISSAID Flickr / CC BY-NC-ND 2.0 Denne uken er ledere fra Afrika og USA samlet i Washington for å diskutere hvordan de kan forbedre naturressursforvaltningen. I dag deltar representanter fra Publish What You Pay-nettverket i en paneldebatt.

Sider