Kunnskapssenter

Søk i PWYP Norges interaktive database som inneholder rapporter og forskning, filmer, politikkforslag, debattinnlegg og mye annet. For å utvide eller smale inn søket ditt kan du sortere etter datoer, regioner, temaer og andre kategorier til venstre. Du kan også prøve fritekstsøket.
Offshore Platform. Foto Oin Stouten CC BY-NC 2.0  Transocean Offshore Ltd og Transocean Offshore Ventures Ltd, begge hjemme­hørende på Cayman Islands, nektet å betale 412 millioner kroner i kildeskatt pluss renter. Den norske staten må betale selskapet over 6 millioner kroner.
Advokatforeningens disiplinærutvalg har kommet fram til at to advokater som bistår Økokrim i skattesvikrettssaken mot boreriggkonsernet Transocean er inhabile. - I denne saken er det slik at alle de store advokatfirmaene er inhabile eller i en interessekonflikt. Vi må ikke komme dithen at man ikke kan forfølge de store og sterke fordi all motstand er inhabilisert, sier aktor og førstestatsadvokat Morten Eriksen til DN.
A-magasinet har intervjuet generalsekretær Mona Thowsen i PWYP Norge om åpenhet i utvinningsindustrien, bruk av skatteparadiser og mulig løsning på problemene.
Hemmelighold og manglende innsyn i skatteparadiser var grunnen til at Libyas tidligere diktator Muammar Gaddafi kunne skjule milliarder for sitt eget folk og for resten av verden. Både korrupte statsledere og multinasjonale selskaper kan fritt utnytte hemmeligholdet skatteparadisene tilbyr.