Kunnskapssenter

Søk i PWYP Norges interaktive database som inneholder rapporter og forskning, filmer, politikkforslag, debattinnlegg og mye annet. For å utvide eller smale inn søket ditt kan du sortere etter datoer, regioner, temaer og andre kategorier til venstre. Du kan også prøve fritekstsøket.
Tanzania Foto William Warby CC BY 2.0 Upendo Peneza har lenge vært interessert i utvinningsindustrien i hjemlandet. Tanzania har store naturressurser, spesielt i gruvedrift, og hun mener at pengene ikke går lokalbefolkningen til gode. Derfor har hun nå engasjert seg i problemstillingene på heltid. Foto: Christine Amdam.
Over nyttår får Noreg nye reglar som kan hindre skatteflukt og sikre større grad av finansiell openheit. Tre aktivistar frå sivilsamfunnet i Sør-Sudan, Uganda og Ghana fortel kvifor dette er viktig for arbeidet deira. Sjå videoen her!
Truls Wickholm (Ap) holdt et møte med TRACE-deltakerne i den gamle lagtingssalen på Stortinget. Foto: Eline Helledal Det sa Truls Wickholm, medlem i finanskomiteen for Arbeiderpartiet, under et møte på Stortinget forrige uke. Han tok i mot 21 TRACE-deltakere fra Latin-Amerika for å diskutere loven om land-for-land rapportering.
Tania Laurini fra Ecuador presenterer deres funn. Foto: Eline Helledal – Hvis vi ikke vet hvordan vi skal kommunisere informasjonen vi henter inn, vil alt være forgjeves. Da blir viktigheten av innholdet ubetydelig, sier Tania Laurini, fra organisasjonen Iluviacomunicacion i Ecuador. Denne uken lærte TRACE-deltakerne om datavisualisering og undersøkende journalistikk.  
Lourdes Molina (t.v.) fra Guatemala har store forventninger til TRACE-programmet. Foto: Eline Helledal Deltakerne fra Latin-Amerika som er tatt opp til årets TRACE-program har ankommet Oslo, og to uker med intensiv kursing er godt i gang.
Fem av årets TRACE-deltakere er fra Bolivia. Der er det stadig flere utbyggingsprosjekter i utvinningsindustrien. Her fra inngangen til en gruve i Potosí. Foto: Ryan Anderton CC BY-NC-ND 2.0 På søndag kommer deltakerne som skal være med på PWYP Norges TRACE-program til Oslo. I to uker skal de lære om åpenhet i utvinningsindustrien.
Salva Kiir Mayardit, President av Sør-Sudan. Foto: Jenny Rockett CC BY-SA 3.0 FN anslår at omkring fem millioner mennesker har behov for humanitær bistand i Sør-Sudan. Ikke en gang halvparten av midlene som behøves har kommet inn, og tirsdag 20. mai arrangeres det giverlandskonferanse i Oslo.
TRACE delegater fra Afrika. Foto: PWYP Norge Vi representerer fem afrikanske land som alle rammes av skatteflukt. Nå må norske selskaper gå foran som trendsettere for finansiell åpenhet, for skatteflukt koster liv.
James_K_Ninrew_Kilde_PWYP_Norway - Me oppfordrar det norske folk til å ta dette vidare og selgja ideen til andre regjeringar, seier pastor James K. Ninrew om den komande lova om land-for-land rapportering.
TRACE Afrika Foto PWYP Norge Dei er journalistar, fagorganiserte, religiøse leiarar og aktivister. Alle arbeider for finansiell åpenhet i heimlanda. No er dei i Oslo for å ta kampen mot kapitalflukt eit steg lenger.

Sider