Kunnskapssenter

Søk i PWYP Norges interaktive database som inneholder rapporter og forskning, filmer, politikkforslag, debattinnlegg og mye annet. For å utvide eller smale inn søket ditt kan du sortere etter datoer, regioner, temaer og andre kategorier til venstre. Du kan også prøve fritekstsøket.
Presidenten i Ekvatorial Guinea Teodoro Obiang Nguema Mbasogo (til venstre) med sønnen og visepresidenten Teodorin Obiang. Foto Embassy of Equatorial Guinea Flickr:CC BY-ND 2.0.jpg Teodoro Nguema  Obiang Mangue fra Ekvatorial-Guinea er både visepresidenten i landet og sønnen til den nåværende presidenten. Han er nå dømt i Frankrike for underslag av mer enn 150 millioner euro av offentlige midler.
Miguel Zamora var i Norge i November 2014 for å delta på PWYP Norge sitt kapasitetsbyggingsprogram, her er han foran Stortinget for å diskutere konsekvensene av norsk politikk utenfor Norge. Foto: Eline Helldal Tidligere TRACE-deltaker Miguel Zamora har deltatt i oppropet for å endre avgjørelsen om å legge ned den norske ambassaden i Guatemala. Han forteller hvorfor det er en uklok avgjørelse i dette notatet. 
Sivilsamfunnet i Guatemala har fått en sterk stemme i samfunnet, her fra en av protestene mot korrupsjon. Foto: H Vargas CC BY 2.0 Den varslede nedleggelsen av den norske ambassaden i Guatemala har skapt bekymring for sivilsamfunnet i Guatemala. 87 nasjonale og internasjonale organisasjoner har gått sammen for å endre beslutningen om å stenge ambassaden. 
Stanislav Andreychuk er leder av Transparency International Russland sin avdeling i Sibir og var nettopp på besøk i Norge. Foto: Transparency International Russland Russland har store mengder naturressurser, men samfunnet er ikke engasjert i forvaltningen. Det forteller lederen av Transparency International Russland sin avdeling i Sibir.
PWYP Norge synes det er gledelig at ISFiT setter fokus på korrupsjon. Foto: futureatlas.com/flickr.com (CC BY 2.0) I dag går startskuddet for verdens største internasjonale studentfestival. Korrupsjon er tema for ISFiT 2015.
Panelet for dagen besto av f.v: Mona Thowsen, Gro Lindstad, Gonzalo Ale Pezo og Jamshed Kazi. Foto: Christine Amdam 9. desember er den internasjonale anti-korrupsjonsdagen. Det markerte Publish What You Pay Norge med et seminar på Litteraturhuset sammen med UNDP Norge. Debatten om hvordan vi kan bekjempe korrupsjon og skatteflukt sto på agendaen.
Vi er ikke langt unna målstreken for å få på plass en utvidet land-for-land rapportering. Illustrasjon: Roar Hagen Regjeringen trenger kun å tette tre hull for at loven mot korrupsjon og skatteflukt skal virke. 
Lionel Messi er anklaget for grove skatteunndragelser. Foto: Jimmy Baikovicius Flickr / CC BY-SA 2.0 Den argentinske toppfotballspilleren Lionel Messi tjener 50 millioner dollar i året og er blant verdens best betalte fotballspillere. Kanskje stjernestatusen blekner litt hvis han blir satt i fengsel på grunn av skatteunndragelser?
Regjeringen i Aserbajdsjan brukte 1,5 milliarder kroner på å bygge Heydar Aliyev-senteret i Aserbajdsjans hovedstad Baku. Foto: flickr.com/commons Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch vil suspendere Aserbajdsjan fra Extractive Industries Initiative (EITI). De mener at regjeringen bryter menneskerettighetene.

Sider