David Cameron oppfordrer G20 til mer åpenhet

Storbritannias statsminister David Cameron. Foto: wikimedia

I en kronikk i Wall Street Journal beskriver Storbritannias statsminister David Cameron korrupsjon som en kreftsvulst i verdensøkonomien. Han mener den beste måten å bekjempe korrupsjon på er å få større åpenhet, rettferdige skattesystemer og friere handel.  

”På G7-møtet i Brüssel denne uken bør lederne av verdens største økonomier gjøre noe med denne kreftsvulsten. Korrupsjon er en erkefiende av demokrati og utvikling. Det kveler veksten og ødelegger kontrakten mellom stat og borger. Man må iverksette tiltak mot korrupsjon for å bygge stabilitet rundt om i verden”.

Det skriver David Cameron i Wall Street Journal.

Statsministeren oppfordrer G20-landene og spesielt USA til å bli enige om offentlig selskap-for-selskap- og prosjekt-for-prosjekt rapportering av betalinger til alle regjeringer.

PWYP Norge med på twitterkampanje

Publish What You Pay nettverket vil at David Cameron skal ta med seg dette til G20-møtet i Roma 11. juni og har satt i gang en kampanje på twitter.

Cameron ledet G8-møtet i fjor hvor det ble enighet om å jobbe mot felles globale standarder for åpenhet i utvinningsindustrien. Det ble bestemt at man skal få en slutt på  makthavere som plyndrer milliarder av dollar fra land som er rike på olje, gass og mineraler.

- Europa har allerede avtalt regler for offentlig rapportering av betalinger til alle regjeringer. Canada planlegger å følge etter. Vi trenger nå USA til å gjøre det samme, slik at vi kan jobbe sammen for å levere felles globale standarder. Det er ingen grunn til at vi kan ikke alle er enige i dette i løpet av de neste månedene”, skriver Cameron.