Gikk du glipp av politisk salong om ulikhet og regnskap den 11. april?

Her kan du se alle presentasjonene fra politisk salong "ULIKHET og REGNSKAP"

Hensikten med seminaret var å belyse:

  • Hvordan påvirker utviklingen av regnskapsregler ulikhet?
  • Hvilke sammenhenger finner vi mellom ulikhet og regnskap?

Se velkommen av Mona Thowsen, generalsekretær i PWYP Norge, og innlegg "Hvorfor er Fagforbundet opptatt av regnskapsregler?" av Trond Finstad, politisk ledelse i Fagforbundet:

 

Se foredrag "Berg- og dalbanemekanismen i verdensøkonomien. Mark-to-market og transaksjoner utenfor markedet. Hvilken effekt kan dette ha på samfunnet og på enkeltindivider?" av Frian Aarsnes, styreleder i PWYP Norge:

 

Se foredrag "Hvilke eksempler har vi på bruk av nye regnskapsregler i offentlig sektor? Hvilken betydning har det for velferdsstaten og for demokratiet?" av Fanny Voldnes, leder av samfunnsøkonomisk enhet i Fagforbundet:

 

Se foredrag "Hvilken sammenheng er det mellom kommunale tjenester og ulikhet? Hvilke måleproblemer oppstår når regnskapsregler gjør innsikt i data vanskelig?" av Rolf Aaberge, professor Universitetet i Oslo og forsker i SSB:

 

Programm

Politisk salong: ULIKHET OG REGNSKAP – har det noe med hverandre å gjøre?
Ordstyrer: Mona Thowsen, generalsekretær, PWYP Norge

08:30-09:00 Lett frokost og kaffe 
09:00-09:15

Velkommen
Mona Thowsen

09:15-09:30

Hvorfor er Fagforbundet opptatt av regnskapsregler? Trond Finstad, politisk ledelse, Fagforbundet

09:30-10:00

Berg- og dalbanemekanismen i verdensøkonomien. Mark-to-market og transaksjoner utenfor markedet. Hvilken effekt kan dette ha på samfunnet og på enkeltindivider?  Frian Aarsnes, styreleder PWYP Norge

Les hele rapporten:

10:00-10:30

Hvilke eksempler har vi på bruk av nye regnskapsregler i offentlig sektor? Hvilken betydning har det for velferdsstaten og for demokratiet? Fanny Voldnes, leder av samfunnsøkonomisk enhet, Fagforbundet

Les mer i artikkel i fagbladet Samfunn & Økonomi: Folkevalgt styring eller markedsstyring?

10:30-11:00

Hvilken sammenheng er det mellom kommunale tjenester og ulikhet? Hvilke måleproblemer oppstår når regnskapsregler gjør innsikt i data vanskelig? Rolf Aaberge, professor Universiteteti Oslo og forsker SSBLes mer i artikkel av Rolf Aaberge:

 DistPubServNeedsDiffer_JPubE_August10.pdf