Norad arrangerer nattevandring til Gaustadtoppen

 

"På toppen av fjellet vil vi tenne en lysvarde med informasjon om bærekraftsmålene.”

Dette skriver Norad i sin invitasjon som de gjerne vil spre:

Lørdag, 10. september arrangerer Norad, Tinn kommune og Den Norske Turistforening Opplysningsløypa – verdens vakreste nattvandring på Gaustatoppen i Telemark. Sammen skal vi opplyse det norske folk om 17 ambisiøse bærekraftsmål som alle verdens land har blitt enige om i fellesskap.

Bærekraftsmålene er den globale arbeidsplanen for å utrydde fattigdom, bekjempe ulikhet og stoppe klimaendringene innen 2030. Bærekraftsmålene gjelder for innsatsen i alle land, også i Norge. Arrangementet blir en del av Norads opplysningskampanje om norsk utviklingssamarbeid. Løypa blir et symbol på krafttaket som må til for å nå målene.

Den 4,4 kilometer lange lysstien har 17 stopp underveis, hvor turgåerne både kan nyte den fantastiske naturen og tilegne seg kunnskap om bærekraftmålene. På toppen av fjellet skal vi tenne en lysvarde med informasjon om bærekraftmålene.

Dette blir en fjelltur helt ulikt noe annet i Norge, og et arrangement som potensielt kan skape mye oppmerksomhet.

I den anledning ønsker vi å tilknytte oss folk med hjerte for både natur og de viktige temaene vi ønsker å belyse. Vi håper derfor at du har mulighet til å bli med til Rjukan for å markere åpningen av Opplysningsløypa og delta på nattvandringen som ambassadør for årets opplysningskampanje.

Nattvandringen vil foregå i felleskap om kvelden den 10. September. Sammen med turgåere fra hele Norge vil representanter fra Tinn kommune og Norad også delta. Turen gjennom Opplysningsløypa vil bli ledet av turguider fra Den Norske turistforening. Røde Kors vil stå for sikkerheten underveis.

Praktisk informasjon:

  • Dato: Lørdag 10. September.
  • Tidspunkt: Ettermiddag/kveld, eksakt tidspunkt for turstart kommer.
  • Turen går fra Stavsro – Gaustatoppen – Stavsro (det vil også være mulighet for å returnere med Gaustabanen fra toppen om ønskelig.)
  • Lengde: 4,4 km én vei. Ca to timer fottur til toppen.
  • Mulighet for overnatting i Rjukan

Vi håper du har anledning til å være med på verdens vakreste nattvandring i september. Mer detaljer om arrangementet vil følge innen kort tid.

Vennlig hilsen Eva Bratholm, Norad