Seminar om åpenhet i utvinningsindustrien i Rwanda

Utvinningsindustrien i Rwanda er stadig voksende. Her er utsikt over hovedstaden Kigali. Foto: Oledoe/flickr.com

Denne uken foregår det et tre-dagers høringsmøte i hovedstaden Kigali om parlamentets rolle i utviklingen av utvinningsindustrien.

Møtet foregår på Stortinget i Kigali, og er organisert av ”Commonwealth Parliamentary Association” (CPA). Temaet for møtet er: ”Åpenhet og ansvarlighet i utvinningsindustrien: Rollen til en lovgivende forsamling.”

Bærekraftig utvikling

Seminaret tar sikte på å diskutere hvordan lovgivere kan bidra til at inntektene fra utvinningssektoren blir tatt i bruk på en god måte og føre til bærekraftig utvikling, skriver allafrica.com.

 Presidenten av senatet i Rwanda, Bernard Makuza, forteller at Rwandas regjering støtter temaene åpenhet og ansvarlighet fullt ut.

Åpenhet og ansvarlighet

– Åpenhet og ansvarlighet, samt nulltoleranse for korrupsjon er avgjørende for å fremme sosial velferd og økonomisk utvikling. Vi håper å dele vårt engasjement og vår visjon for en åpen og ansvarlig ressursforvaltning, sa Makuza til deltakerne på høringsmøtet.

På møtet deltar omkring 50 representanter fra Australia, Kamerun, Den demokratiske republikken Kongo, Seychellene, Uganda, Niger, Nigeria, Tanzania, Zambia og vertslandet Rwanda.