Skatteseminar i Bergen

Illustrasjon: David Parkins

Hvordan klarer multinasjonale selskaper å unngå skatt? Dette kan du lære mer om på Kvarteret i Bergen onsdag 11. februar. Sammen med SAIH Bergen arrangerer PWYP Norge kveldsseminar om skatteunngåelsesindustrien.

Inntekter som kunne ha blitt brukt til å finansiere utvikling og menneskerettigheter i fattige utviklingsland i Sør forsvinner i dag bort fra offentligheten. Ressurser som burde ha finansiert fellesgoder som utdanning, helsetjenester og arbeidsplasser kan enkelt tappes ut fra landet.  Ugjennomsiktige og uansvarlige regimer oppstår. Land i Nord er heller ikke skånet mot at multinasjonale selskaper får lov til å innrette seg på en slik måte at de ikke betaler skatt. Fattige land rammes bare så mye hardere. Problemet i dag er at det å hjelpe selskaper til å unngå skatt er blitt til industri: skatteunngåelsesindustrien.

Hva er dette? Hvor skjer det? Hvordan skjer dette? Hva vet vi om omfanget av skatteunngåelsesindustrien? Hva slags konsekvensene har dette for land i Sør og Nord?

Er det mulig å hindre  skattelekkasjene? Hvilke tiltak finnes? Disse spørsmålene kan du få svar på hvis du kommer på seminaret: ”How to get rich and stay rich – The industry of tax avoidance” onsdag 11. februar.

Sted: Speilsalen, Akademiske kvarter, Bergen

Tid: 19:00-20:30

Program:

Velkommen. Ved SAIH Bergen.

Video om skatteunngåelsesindustrien

Hvordan fungerer skatteunngåelsesindustrien, og hvorfor hindrer skatteunngåelse realisering av menneskerettigheter og utvikling? Ved Mona Thowsen, generalsekretær, PWYP Norge.

Hva er motkreftene mot finansiell åpenhet i Sør? Ved Aranzazu Guillan Montero, seniorrådgiver (U4) CMI.

Hvilke åpenhetskrav kan vi stille til selskapene for å hindre skatteunngåelsesindustrien? (Ved Mona Thowsen, generalsekretær, PWYP Norge.

Paneldebatt med spørsmål fra salen Ledes av SAIH Bergen.

Les mer om seminaret på Facebook.